söndag 30 september 2012

Är kanel farligt?

Åh. Såfort man verkligen har fastnat för något och är nöjd så lär man sig något nytt som får en att omvärdera hela ens val.

Nu är det kanelen. Älskade kanelen som är jättebra för att reglera blodsockret i kroppen och som gör mellanmålen, kvällsmaten och teet så mycket godare utan att man behöver tillsätta något sött!

Tydligen så är det inte bra med för mycket av det goda. Kanel innehåller ett ämne som heter kumarin och som kan vara skadlig och ge leverskador ifall man konsumerar för höga doser i för lång tid.

Den rekommenderade EU-gränsen är en tesked malen kanel om dagen, men livmedelsverket avråder även från det och tycker att man ska hålla sig en bit under den gränsen.

Jag tänker nog hålla mig till en tesked om dagen i fortsättningen iallafall. Synd ändå, för innan har jag väl konsumerat runt en matsked om dagen och älskat det. Jahopp.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar